Как да си направим желирани бонбони със сок от портокал

Желирани бонбони със сок от портокал са вкусни и освежаващи лакомства, които могат да бъдат приготвени лесно в домашни условия. Със своята сладка и кисела комбинация те са перфектни за всеки, който обича плодовите сладкиши. В следващата статия ще ви покажем как да ги направите с няколко съставки и минимален труд.

Съставки:

 • 1 чаша сок от пресни портокали (преферирано без добавена захар)
 • 1/4 чаша вода
 • 2 супени лъжици желатин
 • 3 лъжици стевия или 1/2 чаша захар (по желание, може да се намали или увеличи според вкуса ви)
 • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт (по избор)
 • Пудра захар (за обвивката)

 

Инструкции:

 1. Начнете, като си подготвите всички необходими съставки и силиконовите форми за бонбони.
 2. В малка купа, размесете желатина с водата и оставете го да постои за около 5 минути. Това ще му позволи да се разтвори напълно.
 3. В голяма тенджера комбинирайте сокът от портокалите и стевията или захарта (ако използвате). Нагрейте сместта на средно висока температура, като разбърквате, докато захарта се разтвори напълно. Не довеждайте до кипене.
 4. След като захарта се е разтворила, добавете желатина и ваниловият екстракт към сокът. Продължете да разбърквате внимателно, докато желатинът се разтвори и сместта стане хомогенна.
 5. Изключете огъня и оставете сместта да се охлади до стайна температура. Трябва да бъде достатъчно течна, за да може да се изсипе във формите, но не твърде гореща.
 6. Напълнете силиконовите форми със сместта, като оставите малко място отгоре.
 7. Поставете формите в хладилника и ги оставете да се охладят и стегнат за поне 2-3 часа, или предпочитано през нощта.
 8. След като желирането се е стегнало напълно, извадете бонбоните от формите и ги обвийте в пудра захар.
 9. Готовите желирани бонбони със сок от портокал са готови за консумация! Съхранявайте ги в херметичен контейнер на хладно и сухо място.

Тези домашни желирани бонбони със сок от портокал са вкусни и здравословни, напълнени със свежест и витамини. Можете да ги наслаждавате като закуска, лакомство или подарък за приятели и семейство. Рецептата е лесна за изпълнение и ви позволява да контролирате съдържанието на захар във вашите сладкиши. Опитайте я и създайте собствените си вкусни желирани бонбони със сок от портокал в домашния си кухненски център!