Как да си направим кремообразно кокосово мляко

Кокосовото мляко е чудесна алтернатива за тези, които следват кетогенна и Палео диета и избягват млечни продукти. То е с високо съдържание на мазнини, с ниско съдържание на въглехидрати и няма да ви извади от кетозата. Също така, то съдържа полезните МСТ мазнини. Кокосовото мляко и масло могат да ви помогнат да изгорите излишните си килограми във вид на енергия.

Кремообразно кокосово мляко е нещо различно от кремообразен кокос

Кремообразното кокосово мляко понякога се бърка с кремообразният кокос, което по същество е кокосовото масло/крем, известен също като кокосова мана и е направен от дехидратирано кокосово месо. Това е различно от кремообразното кокосово мляко, за което говоря тук.

За какво се ползва?

Можете да използвате кремообразното кокосово мляко точно като млечната сметана, крема сирене, кисело мляко или маскарпоне. То може да се използва както в сладки и солени рецепти: за сгъстяване на сосове, като мастните бомби или като глазура върху тарталети и пайове.

Освен това, можете да направите кето шоколадов мус с него или просто да го консумирате с малко плодове отгоре. Ако искате кисело мляко, можете да направите от него кокосово кисело мляко като използвате този крем и заквасващи бактерии. Можете също така да го ползвате за субстанция за производство на кокосов кефир.

Не всички видове кокосови млека са еднакви
Има два основни типа на кокосово мляко. Някои продукти остават течни докато други стават на крем, когато са в хладилник. Продукти, които остават течни и не се сгъстяват не са подходящи за правене на кремово кокосово мляко.

Съставки
1 консерва кокосово мляко (400мл)

Инструкции
Оставете консервата кокосово мляко в хладилника за една нощ. Не разбърквайте и не разтърсвайте преди да я отворите. Трябва да се е сгъстила и да се е образувал солиден каймак от горната страна, отделен от течната останала част. Ако не се е случило сменете марката кокосово мляко. Изгребете солидната твърда сметана, пресипете я в купичка и готово. Имате страхотна сметана за кремове и торти. Може да добавите малко стевия и да я пасирате и става на страхотна сладка сметана за украсяване на торти.