Маска за коса с яйце

Маската за коса с яйце е прекрасен натурален продукт, който може да подпомогне хидратацията и подхранването на косата ви. Ето как да направите маска за коса с яйце:

Необходими съставки:

 • 1 яйце (или само жълтъка за суха коса, или само белтъка за мазна коса)
 • 1-2 супени лъжици масло (например, оливково масло, кокосово масло, масло от жожоба)
 • Няколко капки етерично масло по ваш избор (например, лавандула, розмарин, чайно дърво)

Инструкции:

 1. Разбийте яйцето (цяло или само частта, която искате да използвате) в малка купа.
 2. Добавете избраното масло към яйцето. Количеството масло може да зависи от дължината и гъстотата на вашата коса, но обикновено са достатъчни 1-2 супени лъжици.
 3. Ако желаете, добавете няколко капки от предпочитаното си етерично масло. Този стъпка не е задължителна, но може да добави приятен аромат и допълнителни ползи за косата.
 4. Разбъркайте сместа добре, докато получите хомогенна маска.
 5. Нанесете маската върху суха коса, като я разнесете от корена до върховете. Обърнете специално внимание на сухите или увредени участъци на косата си.
 6. Обвийте косата си с пластмасова шапка или прозрачна опаковъчна плътност и оставете маската да действа за около 20-30 минути.
 7. След това изплакнете добре с топла вода и използвайте шампоан, за да отстраните всякакви остатъци от маската.
 8. Изсушете и стилизирайте косата си както обикновено.

Тази маска с яйце е отличен начин да подхраните и оживите косата си. Яйцето съдържа протеини и мазнини, които помагат за възстановяване на косата, докато маслата хидратират и омекотяват. Редовната употреба на тази маска може да ви помогне да постигнете мека, бляскава и здрава коса.