Маска за лице с кокос

Изготвянето на домашна маска за лице с кокос може да бъде приятен начин да подхраните и успокоите кожата си. Кокосовото масло съдържа хидратиращи свойства, които могат да помогнат на сухата или изсушена кожа. Ето рецепта за маска за лице с кокос:

Маска за лице с кокос и мед:

Съставки:

  • 1 супена лъжица кокосово масло (най-добре да бъде органично и нерафинирано)
  • 1 супена лъжица мед (също органичен, ако е възможно)

Инструкции:

  1. Разтопете кокосовото масло: Ако кокосовото масло е в твърда форма при стайна температура, го разтопете леко, докато стане течно, но не горещо.
  2. Смесете с кокосово масло: В голяма чаша или купа смесете разтопеното кокосово масло с меда. Използвайте лъжица за да ги разбъркате добре.
  3. Нанесете маската: Почистете лицето си предварително и след това нанесете маската равномерно върху лицето, избягвайки зоната около очите.
  4. Оставете маската да подейства: Оставете маската да подейства за 15-20 минути, докато кожата абсорбира хидратацията.
  5. Изплакнете с топла вода: След като мине времето, изплакнете маската с топла вода. Можете да използвате нежен почистващ гел, ако е необходимо.
  6. Използвайте обичайния си крем за лице: След това можете да използвате обичайния си крем за лице.

Тази маска може да бъде полезна за хидратацията на кожата и поддържането на мекотата й. Винаги е добре да направите тест за чувствителност, преди да приложите нов продукт върху кожата си, за да се уверите, че няма нежелани реакции.