Няколко лесни и бързи идеи за безглутенови закуски

1. Елда със сирене(има сирена без казеин т.е. без мляко за тези които не могат да толерират млечните продукти)
Елда се сварява според това дали е бланширана или не. Ако не е бланширана много хора предпочитат да я накиснат в студена вода от предната вечер. Ако е бланширана просто се сварява все едно варите макарони – да ври за 10-15 минути след което се изсипва водата. Добавяте масло или зехтин по избор. След което можете да добавите сирене.

2. Елда с мед и стафиди
Елдата се приготвя както по-горе, но накрая се добавят масло, мед и стафиди или каквото друго ви хрумне. Елдата има доста неутрален вкус и върви с почти всичко. Много вкусно става и когато във водата с елдата се сварят шепа орехи.

3. Безглутенови палачинки
Има хиляди рецепти за палачинки без глутен. Най простата – някакво безглутеново брашно, яйце и вода. Като брашна могат да се ползват почти всички – оризово, царевично, от просо. Към сместа може да се добави брашно от рожков, но не прекалявайте с количеството. Получават се леко сладки палачинки все едно са правени с какао. Естествено винаги можете да добавите и какао.

4. Сандвич с безглутенов хляб
За рецепта за безглутенов хляб погледнете в същата категория. В момента тествам една нова рецепта за бананов хляб или по-скоро бананов кекс. Ще споделя щом имам задоволителен резултат.

5. Кисело мляко със сушени плодове и ядки
Това е страхотна комбинация. Можете да добавите и настърган банан. И да подсладите с мед.