Природни антибиотици

1. Масло от риган (Oregano oil) – Tова е една от най-добрите билкови алтернативи на антибиотика, която можете да изберете. То е много силно – за 1 кг масло от риган трябват 1000кг риган.
Учени са изследвало масло от риган ин витро за стафилококови бактерии. Те открили, че дори малки количества са толкова ефективни, колкото стандартната антибиотична терапия. Маслото от риган показва значителни антибактериални свойства срещу 5 вида от най-вредните бактерии, особено е-коли.
Маслото от риган лекува или намалява бактериални инфекции, гъбични инфекции, паразити, вируси, възпаления, кандида, и тумори.
Много източници препоръчани приема на масло от риган да не продължава повече от 2-4 седмици.

2. Екстракт от листа на маслиново дърво(OLE Olive Leaf Extract) – листото на маслиновото дърво и е много популярна билкова алтернатива на антибиотика.
Докато някои изследвания показват, че това не е еквивалент на широкоспектърен антибиотик, листата от маслина показват активност срещу вредните стомашни бактерии, както и срещу устойчиви на антибиотик инфекции.
Маслиновите листа са също антивирусно и противогъбично средство.

3. Чесън – Чесъна е много богат на антиоксиданти. Един от най-добре познатите активни компоненти на чесъна е алицин, който може да се намери в прясно счукания чесън.
Много изследвания потвърждават антимикробните му свойства. Едно изследване показва, че чесънът засилва действието на антибиотика гентамицин, и дори намалява неговите негативни ефекти върху бъбреците. Друго проучване показва, че чесън, може да се ползва за да се съкрати обикновената настинка.
Чесънът също е противогъбично и антивирусно средство.

4. Goldenseal(Хидрастис) не е популярна билка в България, но е много силно действаща такава и често се използва за инфекции на лигавицата и възпаления. Тя съдържа антимикробни алкалоиди, сред които основните са берберин. Билката също е и противогъбично, против диария, и е ефективна срещу протозои и резистентни на антибиотици инфекции.

5. Витамин Ц – Когато тялото има високи нива на витамин Ц, имунитета се увеличава. Когато са налице болест и стрес, нивата на витамин Ц са изчерпани. Ето защо, здравият разум казва, че трябва да се объща сериозно внимание на нивата на витамин Ц, особено когато човек е под стрес.

6. Ехинацея – антибактериално, отхрачващо, и подпомага имунната и храносмилателната системи. Чудесна за възпалено гърло.

7. Мед от Манука – антибактериално, чудесно за рани и инфекции, резистентни към антибиотици

8. Прополис – антибактериално, противовъзпалително, антивирусно.

9. Колоидно сребро – противобактериално и при болки в зъбите.

10. Орегонско грозде(билка) – антибактериално.

11. Масло от чаено дърво – антибактериално и противогъбично.

12. Екстракт от семки на грейпфрут – антибактериално, противогъбично, противовирусно и противопаразитно.

Един коментар

Comments are closed.