Рецепта за крем за ръце срещу измръзване

Ето един проста и ефективна рецепта за крем за ръце, който може да помогне срещу измръзването:

Съставки:

 • 1/4 чаша кокосово масло
 • 1/4 чаша какаово масло
 • 1/4 чаша бадемово масло
 • 1 ч. л. витамин Е (течен или капсули)
 • Няколко капки етерично масло от лавандула или чаено дърво за аромат (опционално)

Инструкции:

 1. Разтопете кокосовото масло, какаовото масло и бадемовото масло в двойна котлон или на водна баня, докато станат течни.
 2. Махнете от топлината и добавете витамин Е. Ако използвате капсули, просто пробийте капсулите и изсипете съдържанието в сместа.
 3. Ако искате, добавете няколко капки етерично масло за допълнителен аромат и благоприятен ефект върху кожата.
 4. Разбъркайте сместа добре и изсипете я в подходящ контейнер за крем.
 5. Оставете крема да се охлади и стегне преди да го използвате.

Този крем съдържа хидратиращи и овлажняващи съставки, които могат да помогнат на кожата да се справи със сухота и измръзване. Нанасяйте го върху ръцете си при нужда, особено след излагане на студ и ветровито време.

Внимание

Въпреки че кремът по-горе е предназначен за обща употреба и е направен от съставки, които обикновено не предизвикват сериозни проблеми, все пак има някои потенциални опасности и предупреждения, които бихте трябвало да имате предвид:

 1. Алергични реакции: Някои хора могат да бъдат алергични към определени съставки в крема, особено ако имат чувствителна кожа. Винаги тествайте малка част от кожата преди да приложите крема върху цялата ръка.
 2. Етерични масла: Използването на етерични масла може да бъде проблематично за хора с алергии към тях. Някои етерични масла могат също да предизвикат раздразнение при някои хора.
 3. Избягване на контакт с очите: Избягвайте контакт с крема с очите, защото някои от съставките могат да предизвикат раздразнение.
 4. Съхранение: Съхранявайте крема на хладно и сухо място, далеч от прекомерна топлина или слънчева светлина.
 5. Чистота на съставките: Уверете се, че използвате висококачествени, чисти съставки. Това е особено важно за маслата и етеричните масла.
 6. Тест за чувствителност: Преди да използвате крема, направете тест за чувствителност, като нанесете малко количество на вътрешната страна на лакътя и изчакате 24 часа, за да видите дали ще се появи някаква реакция.
 7. Хигиена: Поддържайте висока степен на хигиена при приготвянето на крема. Използвайте чисти инструменти и контейнери, за да избегнете замърсяване с бактерии.
 8. Съхранение: Съхранявайте домашния крем в чист, сух контейнер. Може да е добре да съхранявате крема в хладилник, за да удължите срока му на годност.
 9. Срок на годност: Имайте предвид, че домашно приготвените кремове нямат консерванти и затова имат по-кратък срок на годност в сравнение с търговските продукти. Използвайте крема в рамките на няколко седмици до месец.

Следвайки тези съвети, можете да намалите потенциалния риск от нежелани реакции и да се насладите на ползите от вашия домашно приготвен крем.