Чай с джинджифил срещу камъни в бъбреците и прочистване на черния дроб

Джинджифилът отдавна е известен като суперхрана. Той има силни противовъзпалителни, антисептични и противоракови свойства, което го прави чудесна добавка към здравословна и добре-балансирана диета. Богат на витамин Ц, магнезий и много други витамини и минерали, джинджифилът може да подобри здравето ви на много нива.

Една от най-ценните ползи на този корен е свойството да подобри храносмилането и функциите на имунната система. Освен това противовъзпалителните му свойства са много полезни за облекчаване на болки, борба със сърдечно съдови заболявания, астма и много други проблеми със здравето. Чаша от пресно направен чай с джинджифил е едно от най-добрите лекарства срещу обикновената настинка и вирусите.

Ползи от чая от джинджифил и куркума(турмерик)

  1. Благодарение на многото си оксиданти, той помага на имунната система да се бори с инфекции.
  2. Благодарение на куркумата този чай подобрява циркулацията, както и доставките на кислород и хранителни вещества до клетките на тялото.
  3. Противовъзпалителните му свойства помагат за облекчаване на болки в ставите и главоболия
  4. Редовната консумация на този чай значително намалява риска от удар.

Рецептата за чай от джинджифил и куркума

  • 2 лъжици настърган джинджифил
  • 2 лъжици настъргана куркума
  • малко кокосово мляко
  • 1 чаша вода
  • 1 супена лъжица мед

Сложете водата да заври и след това добавете джинджифила и куркумата. Оставете го да ври бавно за около 10 минути след което го дръпнете от котлона. Когато се поохлади добавете кокосовото мляко Прецедете чая. Когато се охлади до търпима температура добавете меда.