Рецепта за кето мъфини

Ето рецепта за кето мъфини, които са богати на мазнини и нисковъглехидратни. Тази рецепта прави приблизително 12 мъфина.

Съставки:

  • 2 чаши бадемово брашно
  • 1/2 чаша еритритол (или друг нискокалоричен подсладител на ваш избор)
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 чаша разтопено краве масло или кокосово масло
  • 4 яйца
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 1/2 чаша прясно мляко или растително мляко (например, бадемово или кокосово мляко)

Инструкции:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса Целзий и подгответе формите за мъфини с хартиени кутийки или ги намажете добре с масло, за да не залепват мъфините.
  2. В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, еритритола, бакпулвера и солта.
  3. В друга купа разбийте яйцата и след това добавете разтопеното масло и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре.
  4. Смесете сухите и течните съставки заедно и разбъркайте добре.
  5. Добавете млякото и продължете да разбърквате, докато получите хомогенно тесто.
  6. Разпределете тестото равномерно във формите за мъфини.
  7. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато мъфините придобият златист цвят и се изпечат с помощта на клечка, която излиза чиста, когато се вади от средата на мъфина.
  8. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят преди да ги сервирате.

Тези кето мъфини са идеални за закуска или за подсладител към кето кафето ви. Можете също така да добавите някои допълнителни съставки, като нарязани орехи, червени боровинки (но не забравяйте да пресметнете въглехидратите) или капки от нула калоричен подсладител, ако желаете.

Защо да си направим тези мъфини:

  1. Поддържат кетоза: Кето мъфините са богати на мазнини и нискокарбонови, което им помага да поддържат тялото в състояние на кетоза. Това е метаболично състояние, при което тялото използва мазнините за енергия вместо въглехидратите, което може да помогне при отслабването и подобряването на енергийното ниво.
  2. Подходящи за диабетици: Тъй като кето мъфините съдържат много малко въглехидрати, те могат да бъдат подходящи за хора с диабет тип 2. Те не предизвикват рязък скок на нивата на кръвната захар.
  3. Засищателни: Мазнините и протеините в кето мъфините правят ястието засищащо, което ви помага да се чувствате наситени за по-дълго време и да контролирате апетита си.
  4. Индивидуална настройка: Рецептата за кето мъфини може да бъде персонализирана, като добавите допълнителни съставки към нея, като нарязани орехи, ядки или ягоди, които да внесат допълнителен вкус и хранителна стойност.
  5. Лесни за подготовка и носене: Кето мъфините се приготвят лесно и могат да бъдат пригодени за вашите нужди. Те са отличен избор за здравословна закуска или бързо ястие, което да вземете с вас на работа или на път.

Сега, след като разбрахте полезните аспекти на кето мъфините и имате рецепта, можете да се насладите на тази вкусна и здравословна закуска, която ще ви помогне да поддържате балансиран начин на хранене.